U bent hier: MaKi gym » Programma

Programma ouder-kind gym  

Baby’s vanaf 10 maanden:

Vanaf 10 maanden kunnen een groot deel van de kinderen zich al zelf verplaatsen, tijgeren, kruipen of zelfs al lopen. Ze gaan op ontdekkingstocht. Ze willen een gevoel van zelfstandigheid ontwikkelen, wat gepaard gaat met het nemen van risico’s. Je kind gaat ook meer ontdekken met taal en kan eenvoudige instructies opvolgen. In deze lessen dagen we de kinderen uit. Als ouder doe je mee samen met je kind aan het speelse en interactieve programma, waarbij ik gericht ben op de ontwikkeling van de motorische en sociale vaardigheden.

Dreumesen vanaf 1  en 2 jaar:

Er gaat een wereld voor het kind open zodra het kind wat kan lopen. Ze krijgen meer bewegingsvrijheid en de kans om de ruimte om hun heen te ontdekken. Door middel van het proberen en het te ervaren leer je nieuwe dingen. Ze maken kennis met complexere bewegingen en ervaren meer zelfvertrouwen en trots als dit ze lukt. De taal van het kind verbetert ook in deze fase waarbij ze steeds meer interesse in instructies krijgen. Het kind krijgt instructies maar ook de ouder krijgt uitleg hoe ze het kind erbij kunnen helpen.

Peuters vanaf 3 jaar:

Je kind komt steeds meer in de fase dat het zelf op ontdekking gaat en wat los komt van mama of papa. De kinderen hebben vaak al wat meer zelfvertrouwen en zijn niet meer zo bang om iets fout te doen. Durven vaak ook wat meer motorische uitdagingen aan te gaan. Toch leren ze nog steeds het beste met behulp van praktische bewegingsoefeningen en spelletjes. De lessen zullen meer uitdaging binnen op sociaal-, cognitief- en motorisch gebied. Zoals het delen van materialen, het samen spelen of op je beurt wachten. Op cognitief vlak vraag ik de peuters om te luisteren naar de instructies en ze vragen te stellen tijdens de vaardigheden om te kijken welke woorden ze al kennen.  Op motorisch vlak daag ik ze uit door opdracht ingewikkelder te maken of geef ik ze moeilijkere oefeningen.

Powered by CouchCMS