U bent hier: MaKi gym

MaKi Gym

Ik verwelkom jullie graag bij de ouder-kind gym in Lansingerland. Deze lessen geef ik al voor baby’s van 10 maanden tot kinderen van 4 jaar oud. Jah, zo vroeg kun je al lekker samen bewegen met je kind.

Er is niet veel aanbod voor kinderen in de leeftijd van 10 maanden tot 4 jaar oud. Dit terwijl uit onderzoek blijkt dat het juist goed is om al jong te beginnen met bewegen. Tijdens de gymlessen laat ik de kinderen kennis maken met verschillende bewegingsvormen en materialen. De lessen zullen op maat aangeboden worden en zal ik de ouders ook iets leren over de oefeningen die er worden gegeven.

Door het bewegen help je de jonge kinderen al vanaf de basis met de motorische ontwikkelen. Vanaf 10 maanden kunnen een groot deel van de kinderen zich al zelf verplaatsen, tijgeren, kruipen of zelfs al lopen. Kinderen ontwikkelen op een speelde manier hun motoriek. Door te rennen, springen, klimmen, rollen, dansen, gooien, vangen en balanceren. Ze gaan continue opzoek naar nieuwe uitdagingen en gaan al op jonge leeftijd op ontdekkingstocht.

Ook ontwikkelen de kinderen zich op andere gebieden in deze lessen. Doordat er ook andere kinderen in de les aanwezig zijn moeten ze delen van de materialen, samenwerken en op hun beurt wachten. Ook probeer ik tijdens de les de kinderen continue positief te benaderen wat een boost kan geven in hun zelfvertrouwen.

Spelenderwijs laat ik ze in de les kennis maken met kleuren, letters en cijfers waardoor dit ook de taalontwikkeling zal ondersteunen. Tijdens het bewegen is er natuurlijk ook interactie tussen de kinderen waardoor er ook een sociaal aspect aan gekoppeld is.

Ik hoop dat elk kind, maar ook zeker de ouder, bij de les de succesbeleving ervaart en met een grote glimlach de les weer verlaat. Want samen ontdekken, zelfvertrouwen krijgen en plezier maken is toch het leukste wat er is!

Waarom MaKi-Gym

Groep grote: Maximaal 7 kinderen + 1 ouder per kind

Leeftijden : Van 10 maanden tot 4 jaar

Powered by CouchCMS